0 ΣΧΟΛΙΑ

Davis Cup: Ντεμπούτο με άνετη νίκη για Τσιτσιπά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε εύκολα του Ντίντεριχ, χαρίζοντας τον δεύτερο πόντο στην Ελλάδα

Χάνοντας μόνο ένα γκέιμ σε ολόκληρο το παιχνίδι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει του Τομ Ντίντεριχ, χαρίζοντας τον δεύτερο πόντο στην Ελλάδα, που σηματοδότησε και τη νίκη της χώρας, στο tie με το Λουξεμβούργο.

Στο ντεμπούτο του για φέτος στο Davis Cup, με την Εθνική Ελλάδας, ο Στέφανος έκανε μεστό παιχνίδι απέναντι στον αδύναμο και Unranked Τομ Ντίντεριχ και με σκορ 6-1, 6-0 μετά από μόλις 48 λεπτά αγώνα, έδωσε τη δεύτερη νίκη για σήμερα στην Ελλάδα.

Μετά την επικράτηση του Μιχάλη Περβολαράκη λοιπόν, ο Τσιτσιπάς έδωσε τη χαριστική βολή στο Λουξεμβούργο και εξασφάλισε το 1-0 της Ελλάδας στο Group A του World Group III της Ευρωαφρικανικής ζώνης.

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, αποθεώθηκε από τους φίλους του τένις που βρέθηκαν στο κεντρικό court των εγκαταστάσεων του Tatoi Club και εμψύχωναν καθ’ όλη τη διάρκεια του tie, τους Έλληνες τενίστες, τον Δημήτρη Χατζηνικολάου και τον Απόστολο Τσιτσιπά.

Επόμενη πρόκληση για την Εθνική, τα rubbers με την Πολωνία, την Πέμπτη. Οι Πολωνοί πήραν και αυτοί την πρώτη τους νίκη στον όμιλο την Τετάρτη, με δυο νίκες των Χούμπερτ Χουρκάτζ και Καμίλ Μάιχρζακ, κόντρα στο Μονακό.

Για την ιστορία, θα διεξαχθεί και το παιχνίδι διπλών της Ελλάδας με το Λουξεμβούργο, καθώς στο ενδεχόμενο ισοβαθμίας, θα μετρήσουν οι κερδισμένοι πόντοι στον όμιλο. Αντίστοιχα, παρά το 2-0, Πολωνία και Μονακό θα τεθούν αντιμέτωποι και στα διπλά.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ