0 ΣΧΟΛΙΑ

Φοροελάφρυνση σε ΠΑΕ και ΚΑΕ υπόσχεται η κυβέρνηση

Η συνάντηση Πρωθυπουργού, Κυριάκο Μητσοτάκη-Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ανέδειξε την πρόθεση της Κυβέρνησης να μειώσει την φορολογία των ομάδων αλλά και να δώσει νέα κίνητρα σε ΠΑΕ - ΚΑΕ. 

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συζήτησης, ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι η ατζέντα επικεντρώθηκε σε έξι σημεία, ένα εκ των οποίων είναι τα φορολογικά κίνητρα για την ανάπτυξη των αθλητικών σωματείων της χώρας. «Μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού, είχαμε με τον κ. Μαυρωτά μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τις βασικές προτεραιότητες για την ενιαία εθνική πολιτική για τον αθλητισμό. Επικεντρωθήκαμε σε έξι σημεία τα οποία θα αναφέρω αμέσως τώρα:

- Άμεσα προχωρούμε στην κατασκευή κλειστού σταδίου για αθλητές με αναπηρία.
-Προώθηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.
 
-Πρόγραμμα εκσυγχρονισμού υφισταμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, πάντοτε με τη συνεργασία των δήμων και των περιφερειών της χώρας μας.
 
- Προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας είναι η αντιμετώπιση του ντόπινγκ. Ιδιαιτέρως στις νεαρές ηλικίες.
 
-Βέβαια, η αντιμετώπιση της βίας και των χειραγωγημένων αγώνων.
 
-Και, τέλος, φορολογικά κίνητρα για την ανάπτυξη των αθλητικών σωματείων της χώρας μας». Ως προς τα φορολογικά κίνητρα ο υψηλός συντελεστής φορολογίας ήταν και παραμένει ένα σοβαρό θέμα για τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ. Εφόσον μειωθεί, όπως φαίνεται να είναι η διάθεση της Κυβέρνησης, θα είναι μία σημαντική ανάσα για τις ομάδες.

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ