0 ΣΧΟΛΙΑ

Ο γιος του Σαλβίνι πήρε το τζετ σκι της αστυνομίας κι έκανε βόλτες! (VIDEO)

Στην Ιταλία έχει ξεσπάσει σάλος

Ο Ματέο Σαλβίνι έκανε τις διακοπές του με την οικογένεια του στο θέρετρο του Μιλάνο Μαρίτιμα και ο γιος του είπε να διασκεδάσει λίγο παραπάνω. Έτσι, πήρε το περιπολικό- τζετ σκι της αστυνομίας και έκανε τις βόλτες του στη θάλασσα! Φυσικά, όταν το βίντεο από τις βόλτες έκανε το γύρο του διαδικτύου οι αντιδράσεις ήταν άμεσες!

Ο υπουργός Εσωτερικών και ηγέτης της ξενοφοβικής Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, βρισκόταν στην παραλία Papeete και κοντά στην ακτή περιπολούν τζετ σκι της αστυνομίας . Ο υπουργός παίζει ανέμελος ποδόσφαιρο στην παραλία με τον ένα του γιo, κλωτσάει την μπάλα προς τη θάλασσα και ψιθυρίζει στους αστυνομικούς: «εγώ πάω στην ομπρέλα». Τότε ο μικρός Σαλβίνι σκαρφαλώνει στο τζετ σκι που οδηγεί ένας αστυνομικός.

Όλα καταγράφονται από έναν φωτογράφο της εφημερίδας La Repubblica, τον οποίο προσπάθησε να απομακρύνει η φρουρά του Σαλβίνι, η οποία ξεκίνησε έντονη λογομαχία με τον δημοσιογράφο. Μολονότι είναι ένας δημόσιος χώρος, προσπαθούν να του απαγορεύσουν να καταγράφει ένα αστυνομικό περιπολικό και τον απειλούν με σύλληψη. Την ίδια στιγμή, ο γιος Σαλβίνι κάθεται στο τιμόνι του τζετ σκι, φορώντας σωσίβιο και ακολουθώντας τις οδηγίες του αστυνομικού, και διασκεδάζει για λίγα λεπτά κοντά στην ακτή, οδηγώντας το πλωτό. Στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, ο αστυνομικός που λογομαχεί μαζί του επιμένει πως πάνω στο τζετ σκι βρίσκεται μόνον ο συνάδελφός του.

Ενώ η λογομαχία μεταξύ αστυνομικών και δημοσιογράφου συνεχίζεται με έντονο τρόπο στην παραλία, κάποιος φωνάζει προς την κατεύθυνση του τζετ σκι να επιστρέψει στην ξηρά, αλλά βγαίνοντας από ένα απομακρυσμένο σημείο της παραλίας, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και κινητά.

Ύστερα από τον σάλο που προκλήθηκε το αστυνομικό τμήμα της Ραβένας διέταξε έρευνα «για πιθανή άπρεπη χρήση αστυνομικών μέσων» και τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν άργησαν να κατακεραυνώσουν τον Σαλβίνι, ο οποίος αναγκάστηκε τελικά να ζητήσει συγγνώμη!

«Τα αστυνομικά μέσα έχουν αποστολή να εγγυώνται την ασφάλειά μας κι όχι να διασκεδάζουν την οικογένεια Σαλβίνι και οι αστυνομικοί δεν μπορούν να έρχονται σε δύσκολη θέση λόγω του σεβασμού προς τον υπουργό με κίνδυνο της ζωής τους και της ζωής του παιδιού», τόνισε ο Εμανουέλε Φιάνο του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD).

Ο Σαλβίνι τελικά αναγκάσθηκε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη: «ο γιος μου πάνω σε τζετ σκι της αστυνομίας; Δικό μου πατρικό λάθος, καμία ευθύνη στους αστυνομικούς, τους οποίους μάλιστα ευχαριστώ γιατί καθημερινά διακινδυνεύουν τη ζωή τους για τη χώρα», τόνισε ο Σαλβίνι.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ