0 ΣΧΟΛΙΑ

Χιλιάδες φωτογραφίες από τους Δίδυμους Πύργους μετά την επίθεση βρέθηκαν σε μισοκατεστραμμένα CD! (ΦΩΤΟ)

Ένας μικρός θησαυρός σε μέγεθος… CD βρέθηκε μέσα σε ένα διαμέρισμα που πουλιόταν στη Νέα Υόρκη.

Μια εταιρεία αγόρασε αντικείμενα μετά από την εκκαθάριση του διαμερίσματος και μέσα σε αυτά βρισκόνταν CD με περίπου 2.400 φωτογραφίες από το «Σημείο Μηδέν» στη Νέα Υόρκη που ελήφθησαν μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Οι φωτογραφίες φαίνεται ότι έχουν ληφθεί από έναν ακόμη άγνωστο εργάτη οικοδομών που βοήθησε να απομακρυνθούν τα συντρίμματα των πύργων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και της γύρω περιοχής. Τα CD ήταν σε κακή κατάσταση, αλλά τα δεδομένα ήταν τελικά ανακτήσιμα.  

Τα ψηφιακά άλμπουμ περιλαμβάνουν εικόνες του ίδιου του «Σημείου Μηδέν» τόσο στο επίπεδο του εδάφους όσο και από πάνω, του κατασκευαστικού προσωπικού και των κατεστραμμένων εσωτερικών χώρων των μπλοκ που περιβάλλουν τους πύργους.

«Γενικά, αυτά τα αντικείμενα παραμελούνται στις πωλήσεις. Είναι πολύ πιθανό ότι αυτά θα είχαν καταλήξει σε ένα σκουπιδοτενεκέ τώρα αν δεν είχαμε πάει», δήλωσε ο Δρ Τζόναθαν Μπέργκες, του οποίου ο συνεργάτης ανακάλυψε τις φωτογραφίες κατά την πώληση.

Ο Δρ Μπέργκες αρχειοθέτησε τις εικόνες και τις έδωσε στην δημοσιότητα. Είπε δε ότι αυτός και ο συνεργάτης του δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν το φωτογράφο ή οποιονδήποτε συγγενή του.

Ο δρ Μπέργκες δήλωσε ότι αποφάσισε να μοιραστεί τις φωτογραφίες «για να κάνουμε ό, τι είναι σωστό για την ανθρωπότητα» και πρότεινε οι άνθρωποι που συγκινούνται από αυτές να προσφέρουν μια δωρεά σε κάποιον οργανισμό της επιλογής τους.

Πολλοί από εκείνους που εργάστηκαν αμέσως μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη συνέχεια έπασχαν από κάποια ασθένεια, ενώ περίπου 400.000 άνθρωποι πίστευαν ότι είχαν εκτεθεί σε τοξικές μολυσματικές ουσίες ή υπέστησαν κάποιον τραυματισμό την ίδια ημέρα σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Νόσων και Πρόληψη (CDC).


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ