0 ΣΧΟΛΙΑ

WRC Κορσικής: Θρίλερ με νικητή τον Νεβίλ (ΦΩΤΟ)

Ο Βέλγος ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας

Ο αλάνθαστος, όλο το τριήμερο, Τιερί Νεβίλ της Hyundai νίκησε στον Γύρο της Κορσικής, στον τέταρτο αγώνα του WRC, εκμεταλλευόμενος κλατάρισμα του Έβανς, 6 χιλιόμετρα πριν το τέλος της τελευταίας ειδικής διαδρομής.

Έτσι, με την πρώτη του φετινή νίκη, έναντι δύο νικών που έχει ο Οζιέ (Μόντε Κάρλο και Μεξικό) και μίας του Τάνακ (Σουηδία), ο Νεβίλ ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, δύο βαθμούς μπροστά από τον Οζιέ, που τερμάτισε δεύτερος στην Κορσική..

Με μια εκπληκτική επίδοση στην πρώτη από τις δύο Ειδικές της σημερινής τελευταίας ημέρας του γαλλικού αγώνα, ο Έβανς ήταν 16 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Νέβιλ, και ανέκτησε την πρωτοπορία της γενικής κατάταξης με διαφορά 11 δευτερολέπτων.

Ωστόσο, η τελευταία Power Stage ήταν καταστροφική για τον Άγγλο, που είδε ένα κλατάρισμα να του στερεί ενάμισι λεπτό, και μαζί κάθε ελπίδα για τη νίκη.

Ο Τιερί Νεβίλ, αντίθετα, παρότι αντιμετώπιζε προβλήματα με τις ρυθμίσεις του i20 WRC όλο το τριήμερο, ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου και είπε: «Λυπάμαι πολύ για τον Έλφυν, που έκανε αληθινά καλή δουλειά, αλλά πιστεύω ότι κι εμείς το αξίζαμε εξίσου. Πιέζαμε διαρκώς και δεν παραδοθήκαμε ποτέ».

Στην τελευταία Power Stage, οι πέντε πρώτοι που κέρδισαν τους βαθμούς της ήταν οι Κρις Μικ, Οττ Τάνακ, Τέμου Σούνιεν, Νεβίλ και Οζιέ.

Για τον Οζιέ η δεύτερη θέση ήταν ανέλπιστη, σε ένα τριήμερο που είχε σοβαρά προβλήματα με το στήσιμο του C3 WRC. Ο Γάλλος δεν κέρδισε καμία Ειδική, αλλά στο δεύτερο μισό του αγώνα κατάφερε να βρει τρόπους να ανεβάσει το ρυθμό του και να περάσει τον Ντάνι Σόρδο της Hyundai.

Ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα είχε επίσης ένα κακό τριήμερο, κι εκείνος με δύο κλαταρίσματα και πολλά προβλήματα με τις σημειώσεις που τον άφησαν εντέλει στη 10η θέση.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ