0 ΣΧΟΛΙΑ

Trion Nemesis, καλιφορνέζικο «τέρας» 2000 ίππων (ΦΩΤΟ)

Μια αμερικανική εταιρεία από την Καλιφόρνια παρουσίασε τα πρώτα στοιχεία για τη δική της εκδοχή ενός εξωπραγματικού τετράτροχου.

Η νεοσύστατη εταιρεία Trion Supercars ανακοίνωσε πως ετοιμάζει το μοντέλο της Nemesis το οποίο θα εξοπλιστεί με ένα διπλά υπετροφοδοτούμενο κινητήρα V8 με χωρητικότητα 9,0 λίτρων ο οποίος θα του εξασφαλίζει ισχύ 2.000 ίππων.

Η ισχύς θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς με τη συνδρομή ενός σειριακού κιβωτίου οχτώ σχέσεων, ενώ το sprint από 0-100 χλμ./ώρα αναμένεται να συντελείται σε 2,8 δευτερόλεπτα.

Προς το παρόν, η Trion δηλώνει ότι η μέγιστη ταχύτητα θα ξεπερνά τα 435 χλμ./ώρα τοποθετώντας τo Nemesis στην ίδια συνομοταξία με το Koenigsegg One με τελική στα 440 χλμ./ώρα και την Bugatti Veyron Super Sports των 431 χλμ./ώρα.

Τις εξωτικές προδιαγραφές του αμερικανοτραφούς supercar θα συμπληρώσει ένα ελαφρύ monocoque πλαίσιο κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, κεραμικά δισκόφρενα και ανάρτηση με οριζόντια αμορτισέρ αλά Lamborghini.

Επίσης, κρίνοντας από τις πρώτες εικόνες, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί, στον παράγοντα αεροδυναμική με τη σχεδίαση των επιφανειών του να εγγυάται όσο το δυνατόν μικρότερη αντίσταση του αέρα και τη διόλου διακριτική πίσω πτέρυγα να παράγει αρκετή κάθετη δύναμη ώστε να κρατά το Nemesis στο έδαφος.

Όπως επιβάλει το είδος το Nemesis θα προσφέρει πρόγραμμα οδήγησης με το σαφέστατο, σε ό,τι αφορά το σκοπό του, όνομα «Predator», η ενεργοποίηση του οποίου μεταβάλλει τον εσωτερικό φωτισμό, τις ρυθμίσεις της ανάρτησης προς το αγωνιστικότερο, μειώνοντας παράλληλα την απόσταση από το έδαφος, ενώ ο ήχος της εξάτμισης αποκτά έναν επιθετικότερο τόνο.

Στο εσωτερικό η Trion υπόσχεται τεχνολογία αιχμής και όλες εκείνες τις προδιαγραφές ενός αγωνιστικού cockpit που, ωστόσο, παραμένει μίνιμαλ στο σχεδιασμό. Οι πρώτες εικόνες από το θάλαμο αποκαλύπτουν μία κεντρική οθόνη αφής η οποία -όπως και το πίσω τμήμα του αυτοκινήτου- θυμίζουν McLaren.

Παράλληλα με τα παραπάνω η Trion υποστηρίζει ότι το Nemesis θα είναι και πρακτικό, με το διαμέρισμα των αποσκευών να φιλοξενεί άνετα αποσκευές για το Σαββατοκύριακο και μπαστούνια του γκολφ. Μια πιο σαφής εικόνα του αμερικανικού supercar αναμένεται τον προσεχή Φεβρουάριο οπότε και θα κατασκευαστούν τα πρώτα πρωτότυπα του μοντέλου. Το Nemesis θα παραχθεί σε μόλις 50 μονάδες, με την τιμή να αγγίζει τα 786.000 ευρώ.

 


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ